De zomer mag dan nu een verre herinnering zijn, maar we richten ons op het komende seizoen en dat betekent dat we een sprong in de lente/zomer 2021-trends maken. De afgelopen zomer zag er een beetje anders uit dan verwacht, maar we hopen op betere tijden.

Wat gaan we weldra dragen op het strand

Er is maar één ding dat je nodig hebt om dit seizoen klaar te zijn voor de zomer: een strak badpak of een beachy bikini uit deze kleurgecodeerde selectie.

De zomer komt snel dichterbij, dus het marie claire team weet dat het nu of nooit is om de perfecte strandkleding te vinden, zodat u het hele seizoen door van het zand kunt glijden naar de branding.

We hebben het onderzoek voor u gedaan, en hebben de trends gevonden die het strand al aan het zwembad overnemen. Alles, van levendige tinten tot gedempte neutralen, maakt dit seizoen een spetterende indruk, dus er is genoeg om uit te kiezen in onze bewerking hieronder.

Telkens wanneer u uw kleren wast, laat uw wasmachine plastic microvezels in de oceaan los. Dit komt doordat modemerken synthetische materialen zoals polyestervezel gebruiken, die goedkoop zijn en bekend staan om hun rekbaarheid en ademend vermogen.
Dus, welke modemerken gebruiken veel van deze plastic materialen? Met behulp van RETVIEWS hebben we gekeken naar de materialen die ze gebruiken en de resultaten zijn interessant.

DE SCHADE DIE POLYESTER TOEBRENGT AAN DE OCEANEN
Polyester en andere synthetische stoffen zijn goedkope en veelzijdige materialen die fast fashion graag gebruikt om de prijzen laag te houden en een groot assortiment artikelen aan te bieden. Sportkledingmerken gebruiken ze ook veel omdat ze een zekere rekbaarheid bieden voor athleisure. Er is echter een groot probleem met deze materialen.

Vervuiling van de oceaan

Bij het wassen van synthetische stoffen zoals polyester, acryl en nylon komen duizenden plastic microvezels vrij in de afvoer van je wasmachine. Deze microplasticvezels zijn zo klein dat ze door de rioolwaterzuiveringsinstallaties gaan en hun weg vinden naar de rivieren en vervolgens naar de oceanen. Ze hebben de neiging zich op te hopen en zich te gedragen als sponzen, die alle giftige elementen om zich heen opzuigen. Veel vissen en andere waterdieren slikken ze in, en als die dieren ze opeten, doen wij dat ook. In combinatie met de vervuiling die tijdens het productieproces wordt uitgestoten, maakt dit de mode tot een van de meest vervuilende industrieën ter wereld.

” Ongeveer 35% van de microplastics die in de oceaan aanwezig zijn, zijn afkomstig van synthetisch textiel. ”

In 2016 voerde The University of Plymouth een onderzoek uit om hier meer over te weten te komen. Ze voegden een speciaal filter toe aan een wasmachine om te evalueren hoeveel microvezels er in een wasbeurt werden afgegeven. Drie stoffen werden getest: een katoen-polyestermix, acryl en polyester. Al deze stoffen gaven meer vezels af tijdens de eerste wasbeurt. De resultaten toonden aan dat bij de volgende wasbeurten acryl de meeste microvezels afgaf (meer dan 700.000), gevolgd door polyester (bijna 500.000) en dan de polyester-katoenmix (meer dan 100.000).

Deze aantallen zijn moeilijk precies te meten omdat er veel factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden, zoals de temperatuur van het water, de snelheid, de constructie van de kledingstukken en de gebruikte wasmiddelen. Hoe dan ook, dit is een ernstig ecologisch probleem dat de mode-industrie onder ogen moet zien.

WELKE MERKEN ZIJN HET MEEST AFHANKELIJK VAN POLYESTER?

Een van de oplossingen om plastic afval in onze oceanen te verminderen, is uiteraard het gebruik van synthetische stoffen zoals polyester te vermijden. Voor elk merk hebben we gekeken naar het aantal jurken dat polyester bevat, het meest gebruikte plastic materiaal voor modeartikelen. Elke staaf geeft het aandeel jurken weer dat polyester in de samenstelling van het materiaal heeft.

Uniqlo gebruikt niet veel polyester, met slechts 14,3% van zijn jurken die dit materiaal bevatten. Wereldleiders H&M en Zara, die een enorme impact hebben op de mode-industrie, hebben ook niet veel plastic materiaal in hun jurken. Aan de andere kant van de grafiek heeft een groot deel van de jurken van Vero Moda (60,5%) en C&A (55,7%) polyester in de samenstelling van het materiaal.

DE OPKOMST VAN NIEUWE MATERIALEN

Uit de gegevens blijkt dat bekende, bekritiseerde fast fashion-merken als Zara en H&M zich in feite meer dan anderen inspannen voor het behoud van onze planeet. Zara en H&M zijn namelijk al enkele jaren op zoek naar duurzamere opties. Zo hebben ze bijvoorbeeld allebei hun eigen eco-bewuste collecties: H&M Conscious en Zara Join Life. Join Life, ontstaan in 2016, maakt gebruik van duurzame stoffen zoals biologisch katoen, lyocell of gerecycled materiaal. Ook wordt er minder water gebruikt tijdens de productie en is er minder uitstoot dankzij nieuwe productieprocessen. H&M Conscious, gelanceerd in 2011, maakt gebruik van dezelfde verantwoorde stoffen, maar gebruikt ook kledingstukken die in de winkels worden ingezameld bij haar klanten. Vandaag vertegenwoordigt deze collectie ongeveer 4% van het assortiment van H&M.

Beide bedrijven hebben hun eigen doelstellingen voor het behoud van de planeet. Bovendien kun je bij H&M nu via de website of app het traject volgen dat sommige kledingstukken afleggen van fabriek tot winkel, inclusief informatie over het productieland, fabrieksnamen en namen van leveranciers

Een van de meest gewilde merken van dit moment, Monki, maakt nog steeds deel uit van de H&M-groep en streeft naar een volledig duurzame toeleveringsketen in 2030. Om dit te bereiken heeft Monki onlangs aangekondigd dat al hun denim voortaan van biologische en duurzame oorsprong zal zijn. Dit is heel goed nieuws, want denim is een van de grootste kledingcategorieën die wordt geproduceerd, en de productie ervan is uiterst schadelijk voor het milieu.

Andere merken hebben besloten om helemaal voor duurzaamheid te gaan. Reformation is hier een goed voorbeeld van. Het in LA gevestigde merk gebruikt milieuvriendelijke materialen en hergebruikt snijresten van reeds gebruikte stoffen. Ze proberen artikelen dicht bij de winkels te produceren en al hun verpakkingen zijn gemaakt van composteerbare materialen of gerecycled papier (zelfs de tape is op biobasis).

.

Lees meer over badmode:

bikini
bikini body
bikini models
micro bikini
sexy bikini
bikini femme
bikini girls
teen bikini
bikini babes
bikini kopen
high waisted bikini
bikini dames
bikini online
bikini porn
bikini’s online
bikinis online
billie eilish bikini
femme en bikini
hunkemöller bikini
string bikini
bikini dare
bikini sex
bikini taille haute
brazilian bikini
britney spears bikini
calvin klein bikini
h&m bikini
kids bikini
mini bikini
bikini bottom
bikini h&m
charli d amelio bikini
esprit bikini
etam bikinis
hot girls in bikinis
laura tesoro bikini
push up bikini
shein bikini
vrouwen in bikini
ariana grande bikini
bandeau bikini
bikini bounce
bikini grote maten
bikini grotere maten
bikini string
calzedonia bikini
dior bikini
emma watson bikini
extreme bikini
fourchette et bikini
frankies bikinis
hot bikini
jodi arias bikini
kim kardashian bikini
meisjes in bikini
milf bikini
bikini calvin klein
bikini meisjes
bikini pleasure
bikini sets
bikini wax
celine dept bikini
dua lipa bikini
julie van den steen bikini
kat kerkhofs bikini
kylie jenner bikini
mooie vrouwen in bikini
selena gomez bikini
sexy bikini girls
beachlife bikini
bikini beach
bikini bridge
bikini hoge taille
bikini push up
eames bikini chair
halter bikini
jennifer aniston bikini
kendall jenner bikini
marlies dekkers bikini
micro bikini online australia
princess leia gold bikini
protest bikini
salma hayek bikini
scarlett johansson bikini
sport bikini
triangl bikini
zalando bikini
alexandra daddario bikini
bikini atoll
bikini banana moon
bikini cameltoe
bikini esprit
bikini hunkemöller
bikini prima donna
bikini riot
bikini shorts
bikini tiener
bikini tommy hilfiger
bikini tops
bikini xxx
bikinis 2020
dina tersago bikini
elke clijsters bikini
fille en bikini
gal gadot bikini
hot teen bikini
k3 bikini
khloe kardashian bikini
kira kosarin bikini
kiwi bikini
klaasje meijer bikini
madison beer bikini
margot robbie bikini
marie jo bikini
meghan markle bikini
millie bobby brown bikini
nude bikini
o neill bikini
oneil bikini
prima donna bikini